Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK
Til toppen

UiL – Aarhus

Testsystemet for UiL (Udvikling i Livsfærdigheder), version 2, er fortsat under færdiggørelse – beklageligvis.  Når det er klar, vil I kunne selv kunne bestille en survey til en gruppe elever.

Indtil da har vi udviklet en enkel løsning, hvor vi tager os af besvær og teknik og betjener jer, så det er helt enkelt for jer at bruge: Det fungerer ved at I bestiller en survey, I får jeres elever til at besvare det og derefter sender vi jer resultaterne.

Survey

Sådan gøres det:

Instruktion

Herunder er en PowerPoint, som det er en rigtig god idé at tage udgangspunkt i, første gang du introducerer UiL til dine elever. Det vil forbedre elevernes oplevelse og øge kvaliteten af de indsamlede data, hvis du sørger for at forberede eleverne godt, før de går i gang: Intro til klassebrug

Bemærk at du som lærer selv skal skrive noget ind på de to sidste slides.

Ordtræning

Før eleverne får spørgsmålene, kan det være en god idé at lade eleverne bruge vores ordtræningsprogram, da nogle ord kan forstås forskelligt hos eleverne. Her er link til ordtræningsprogrammet: Ordtræningsprogram (ord.uil.dk)

De ældre elever, som er gode og hurtige læsere klarer det på 5-10 minutter, mens de yngre og langsommere elever nok skal bruge 30 minutter herpå. Det er en god ide at holdes pause imellem ordtræningen og selve undersøgelsen for ikke at udmatte eleven.

Baseline-måling

I UiL er der i alt 19 grupper af spørgsmål. Hver gruppe udgør en såkaldt skala. For de elever der deltager i UiL-spørgsmålene første gang, kan det være en fordel at foretage en såkaldt baseline-måling. Det vil sige at eleverne besvarer spørgsmålene for alle 19 skalaer (skala 19 dog kun meningsfuld for for de ældre elever). Derefter vil man, ligegyldigt hvilken personlig eller social færdighed man ser på, kunne sammenligne med tidligere og dermed få et billede af en udvikling.

Bestil en baselinemåling (Bestilling af survey). Eleven logger sig på linket med UNI-Login og besvarer spørgsmål. Giv gerne eleven en pause når han/hun trænger til det (bare luk browseren). Når eleven går ind på linket og  logger på igen, fortsætter eleven automatisk, hvor han/hun stoppede tidligere.

Spørgsmål/kommentarer?

Send dem endelig til enten Jakob (Wandall@NordicMetrics.com) eller Emil (EJ@NordicMetrics.com), eller ring til 22998099.

Easysoftonic