Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK
Til toppen

Implementering af DNT

Bruger din skole De Nationale Test rigtigt?

En test er blot en række testopgaver og en matematisk algoritme, som kan beregne en score. Selvom opgavernes kvalitet er orden og scoringen fungerer som den skal, kan den samme test opleves meget forskelligt på skolerne. Om testen fremstår som et godt eller dårligt værktøj, afhænger i høj grad af måden, testen og testresultalterne bliver anvendt på ude på skolerne. I det oprindelige lovforslag fra 2006, hvor testene blev introduceret, blev det beskrevet, hvordan testene forventedes at blive implementeret. Graden af “trofasthed” mod den oprindelige tanke bag testene kaldes “implementeringsfidelitet” – og den kan måles.

I NordicMetrics har vi udviklet et værktøj til vores samarbejdsskoler, som kan sætte mål på denne anvendelse.

Værktøj til måling af implementeringsfidelitet for DNT (kun for samarbejdsskoler – linket er med kodeord).

Når du har svaret på otte spørgsmål om jeres anvendelse af De Nationale Test, får du på skærmen et overblik over dine svar og en implementeringsscore med en forklaring (se eksempel).

Ønsker du at læse mere om implementering af De Nationale Test og om begrebet ‘implementeringsfidelitet’, kan du hente Notat om implementering af De Nationale Test.

Vil din skole anvende Beregneren, kan du her (se vedlagte tabel) få et overblik over, hvilke udgaver der vil være nyttige afhængig af jeres implementeringsscore.

 

 

Easysoftonic