Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK
Til toppen

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune og NordicMetrics har indgået et samarbejde om pædagogisk samt strategisk anvendelse af de nationale test. På denne hjemmeside finder du downloads af programmerne og link til vejledningsmateriale til standard- og skole-hjem-udgaven af Beregneren til læsning samt Beregneren til matematik.

De nationale test har siden januar 2015 givet tilbagemelding på elevernes faglige niveau ud fra bestemte faglige kriterier. Dette sker ved, at resultatvisningerne af de nationale test i læsning og matematik i tillæg til 5-trinsskalaen (Den såkaldte norm-skala: Klart over middel, over middel, middel, under middel og Klart under middel) indeholder kriteriebaserede tilbagemeldinger på en 6-trinsskala (Fremragende, Rigtigt god, God, Jævn, Mangelfuld & Ikke tiltrækkelig), som fortolkningsbidrag til oplysningerne om landsfordeling (percentilscorer). Kriterierne er fastlagt efter skøn af fagfolk i ministeriet. Disse kriteriegrænser fremgår i Beregneren. Som input i Beregneren bruges de normbaserede scorer. Baggrunden er, at Beregneren arbejder med percentil-scorer (1-100 skalaen), som kun fremgår af visningen af de normbaserede resultater på www.testogprøver.dk.

Brobyggeren er tilpasset ministeriets visning af de normbaserede resultater i DNT (nyudviklede versioner fra august 2021).

Link til Brobyggeren (prototype udviklet til Trefalkeskolen):

 

BEMÆRK – Hvis download af filen ikke fungerer, prøv at højreklikke på linket og vælg “åben i inkognito vindue”.

Vejledningsmateriale til brug af beregneren, som er forløberen for brobyggeren, finder du her.

 

 

Easysoftonic