Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK
Til toppen

Brøndby Kommune

Brøndby Kommune og NordicMetrics har indgået et samarbejde om brug af Beregneren og pædagogisk anvendelse af de nationale test.

De nationale test har siden januar 2015 givet tilbagemelding på elevernes faglige niveau ud fra bestemte faglige kriterier. Dette sker ved, at resultatvisningerne af de nationale test i læsning og matematik i tillæg til 5-trinsskalaen (Den såkaldte norm-skala: Klart over middel, over middel, middel, under middel og Klart under middel) indeholder kriteriebaserede tilbagemeldinger på en 6-trinsskala (Fremragende, Rigtigt god, God, Jævn, Mangelfuld & Ikke tiltrækkelig), som fortolkningsbidrag til oplysningerne om landsfordeling (percentilscorer). Kriterierne er fastlagt efter skøn af fagfolk i ministeriet. Som input i Beregneren bruges de normbaserede scorer. Baggrunden er, at Beregneren arbejder med percentil-scorer (1-100 skalaen), som kun fremgår af visningen af de såkaldt normbaserede resultater på www.testogprøver.dk.

Vejledningsmateriale til brug af beregneren finder du her.

 

OBS: Har du problemer med at åbne Beregneren fra Chrome, skal du i stedet gemme den på din computer først og åbne den derfra. Det gør du ved at højreklikke på linket til den udgave, du gerne vil åbne og trykke “Gem link som…”, hvorefter du vælger et sted på din computer, hvor den skal ligge og åbnes fra.

BEMÆRK – Brug Google Crome til Testogprøver.dk. Ellers vil især MAC-computere give problemer i skole- og skole-hjemudgaverne (MAC håndterer datooplysninger anderledes end Windows-PC’er).

I skole- og skole-hjemudgaverne: Bemærk at teksten i resultater i ministeriets nye layout i testsystemet er hvid (svært at se). Det kan man forebygge ved at kopiere med ”Benyt samme formattering som destinationen“. Herved kommer datoen også korrekt ind i MAC-pc’ere.

Videovejledning til Skoleudgaven. (til tidligere udgave, ikke opdateret)

Easysoftonic